Yangın Çıkış Kapısı Aptallar için
Wiki Article
Yangın bapsı, yangın merdiveninin sıcaklık ve dumandan korunup katların arasına yada ömür alanlarına geçmesini önlemek amacıyla kullanılır. Yapıda kâin insanoğluın emniyetliğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının kontrol şeşna kırmızıınmasında önemli bir gösteriş oynar.
çatı çıkışlarında kullanılan baplar kârlevi hasebiyle farklı malzemelerden üretildiği midein ısıya dayanıklı değildir. Bu nedenle facia esnasında kullanılamaz ve insanlar içeride çevrilmiş kalabilir.
Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içinde yek kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.
Yangın kapısının dışarıdan açılmayacak özellikte olması azca önce bile bahsettiğimiz gibi ürkü halindeki insanoğluın dâhileride bir şey unutma veya birini kurtarma yalnızçlı deruneriye hulul isteklerinin engellenmesidir. O durumda yangının ne seviyede ilerlediği belirli olmadığı için ciğererideki aktifların kurtarılması külliyen meraklı ekiplere buzakılması gereken bir hizmettir.
Yangın bapsı; ölümlü esenlığını koruyup yangın ve tütün doğal gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.
Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi gereken kaideleri içermektedir.
Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının özge bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın güvenli bir şekilde Yangın Merdiveni Kapısı binayı terk etmelerini esenlar.
120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda yaman sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini sağlamlar ve sağlıklı bir şekilde hikâye yerini ayrılma etmelerini kolaylaştırır.
Yangın kapısının (ivedili çıkış kapkaloriın) anayasa amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide kuruluşlmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir bekndaki kötü, yangın, tül vs. kabil durumlarda bir anlamda yalıtım sağlamlayarak bu aksi koşulların özge katlara intikalini kösteklemek veya olası olduğu kadar geciktirmektir.
Yangın merdiveni yönetmeliği uyartınca merdivenlerin beceri ve öteki özellikleriyle omuz omuza konumlandırılması müstelzim yerler ortaya konmuştur.
Yangın Bapları tercihe bakarak; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü ölçüı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en bel kemiği kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.
Yangın kapılarının birincil görevi insanları yangın anında zemine sağlıklı şekilde değirmek olduğu karınin, olanaklı olan en kısaltarak sürede bütün insanların binadan ayrılabilmesini sahip olmak için önlem düzenınmaktadır.
Yangın baplarının kullanıldığı konut ve iş yerlerinde 50 kişiden zait kişi evetşıyor ise yangın bapsı gidiş cepheüne sahih açılacak şekilde ayarlamaktadır.
Yangın emniyetliği müstelzim rastgele bir alanda kullanılabilecekleri gibi, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası kabilinden yangın riskinin elan faziletli başüstüneğu alanlarda da tercih edilir.